Kulutusjuhla

Pankki, kertoisitko eläkemaksuista selkokielellä?

Olli Löytty hämmästelee pankin käyttämää kieltä: ”Pankin henkivakuutusosasto on lähettänyt tietoa siitä, paljonko olen viime vuonna pulittanut vapaaehtoisia eläkemaksuja. Kirje alkaa terhakasti:

”Jos vakuutussäästönne tai osa siitä on tiliotekautena ollut sijoitettuna vakuutuksen korkoluotto-osaan, maksetaan tälle säästön osalle 2,50 & laskuperustekorko sekä vuosittain jälkikäteen vahvistettava asiakashyvitys.”

{- – -} Jaksan hämmästellä suomalaisen koulutusjärjestelmän kehnoutta: miten on mahdollista, että kirjallisuudentutkimuksesta väitellyt henkilö ei ymmärrä juuri mitään pankin (tai Kelan tai verohallinnon) lähettämästä tiedotteesta?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. ”Jaksan hämmästellä suomalaisen koulutusjärjestelmän kehnoutta: miten on mahdollista, että kirjallisuudentutkimuksesta väitellyt henkilö ei ymmärrä juuri mitään pankin (tai Kelan tai verohallinnon) lähettämästä tiedotteesta?”

    Samaa olen itsekin ihmetellyt monet kerrat. Kuinka paljon sitä olisikaan pitänyt opiskella, että ymmärtäisi, mitä eri virastojen ohjeistuksissa halutaan sanoa. En tosin ole väitellyt kirjallisuudesta, mutta eipä näy kieleen liittyvä alakaan auttavan ;).