Kulutusjuhla

Liinavaatteiden loppuunasti käyttäminen vaatii enemmän kärsivällisyyttä kuin uuden hankkiminen

Narratiiveja-blogissa pohditaan liinavaatteiden kestoa ja tarvetta: ”Vuosi-pari sitten, jonkun muuton ja pakkaamisen yhteydessä, päätin etten osta lisää liinavaatteita, ellen kuluta ensin jotain vanhaa pois. Sen jälkeen en ole ostanut mitään. Siskolta olen saanut lahjaksi jonkun pyyhkeen, samoin H:n äidiltä, joka hamstraa minulle pellavaa lupaa kysymättä. Hyvin olen pärjännyt: kolme aluslakanaa, viisi pussilakanaa, viitisentoista tyynyliinaa ja ainakin saman verran pyyhkeitä. Ja vaikka kuinka potkisin ja pesisin, ei ainakaan pussilakanoissa kuluminen etene.

Käsipyyheissä käyttö näkyy, sillä huomaan siirtäneeni nuhjuisia pikkupyyhkeitä ison pinon treenipyyhkeiksi. Eikä niissäkään vielä reikiä tai rispareunoja ole, joten milloin sellaisen muka voi heittää pois?

Loppuun asti käyttäminen vaatii paljon enemmän kärsivällisyyttä kuin uuden hankkiminen. Lakanahylly on sitä paitsi ihan täysi, joten mihin minä sen uuden edes laittaisin? Kerrallaan voi käyttää vain yhtä settiä, joten olkoot sen ostamisen – kuluneet lakanat ovat sitä paitsi muutenkin mukavammat nukkua.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Mulla on yksi yli 30-vuotias pyyhe 🙂 Pikkasen alkaa jo rispaantua yhdestä kulmasta…