Jokapäiväistä leipää -blogin Hanna puolustaa raakamaitoa: ”Tiesitkö, että meillä täällä Tampereella (ja lähiseudulla) on mahdollisuus ostaa käsittelemätöntä maatiaislehmien maitoa ämpärikaupalla joka arki-ilta sekä lauantaiaamuisin? Jep, Ahlmanin Maitobaarista nimittäin toistaiseksi voi ostaa raakaa rehellistä maitoa. Huom: TOISTAISEKSI. Iloisen Keittiön Susan nimittäin muistutti minua, että Maa- ja metsätalousministeriössä on nimittäin vireillä sellainen asetus, jolla tällaista käsittelemättömän maidon suoramyyntiä rajoitettaisiin.

Tamperelainen kertoo, että tiloilta saisi asetuksen mukaan myydä raakamaitoa 2 500 litraan asti vuodessa. Ahlman myy noin 20 000 litraa vuodessa ja siitä huolimatta näilläkin seuduilla riittää asiakkaita suurille maitofirmoille, kuten Valiolle. Valiolle Ahlmannilta menee muuten noin 155 000 litraa vuodessa käsiteltäväksi.

Kenen toiminnan tämä raakamaito on muka vaarantanut? Onko tämä joku yltiöpäinen hygieniapelleily, jota tässä maassa harjoitetaan vähän liian kanssa?” (Mari Koo)