Kulutusjuhla

Miksi Bookplussa toimittaa tilatut kirjat peräkkäisinä päivinä kahdessa eri lähetyksessä?

Exme ihmettelee nettikirjakaupan toimituslogiikkaa: ”Olen ihmetellyt sellaista, että kun tilaan kirjoja netin kautta (käytän aina Bookplussaa, koska mihin tottuu, siihen luottaa), kirjat tulevat usein kahdessa erässä. Ei tämä vielä ole niin kummallista, mutta se, että maanantaina tulee ilmoitus, että lähetimme kaksi tilaamaasi kirjaa, loppuja ei löytynyt varastosta, sutten tiistaina tulee ilmoitus, että lähetimme loput kirjat. Kirjapaketteja tulee siis kaksi, peräkkäisinä päivinä. Luulisi olevan kaikille helpompaa lähettää ne kerralla, päivää myöhemmin (jos tilaan 1960-luvulla julkaistuja kirjoja, ei ole ihan kauheasti väliä saanko ne tänään vai huomenna. Olen joka tapauksessa yli 40 vuotta jäljessä aikaani).” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Bookplussan toiminta on tämän talven aikana ihmetyttänyt minuakin, tilaus tosiaan lähetetään usein erissä mutta hyvinkin likellä toisiaan. Samoin ihmetytti myös se, että loppusyksystä tilasin kirjan, pari kolme kertaa talven aikana kerrottiin että toimitus lykkääntyy ja melkein 3 kuukautta myöhemmin kerrottiin ettei kirjaa ole laisinkaan saatavilla. Tilasin saman tien Amazonista samaisen teoksen ja sainkin sen ihan konkreettisesti.