Kulutusjuhla

Taikasieni puhdistaa lenkkareiden valkoiset pohjat

Lauri sai vinkin lenkkareiden pohjien puhdistukseen Facebookissa: ”Viimein eräs vanha tuttu ehdotti käyttämään niin sanottua “taikasientä”.* Hain sienen lähikaupasta ja hyökkäsin innosta puhkuen ensimmäisen lenkkarin kimppuun. Kuin taikaiskusta kuralätäköistä pinttynyt lika alkoi haihtua joka pyyhkäisyllä. Pian kengän alkuperäinen kuulas väri alkoi ilmaantua jälleen näkyville.” (Mari Koo, kiitos linkkivinkistä Kaisa K:lle)

7 Comments

 1. Taikasieni remontoi pari vuotta sitten mun keittiön. Kyl-lä! Kattelin keittiötä petistäni ja tuumasin, pitääkö sittenkin löytää jostain rahat mokoman mörskän purkamiseen ja uutta tilalle. Päästin sitten kuitenkin ensin katsoa, jos puhdistaminen auttaisi. Taikasieni peliin ja HUPS! keittiö oli kuin uusi sen jälkeen! Halpa remppa, ja nopee.

 2. mistähän tota taikasientä voi ostaa? ja mikä se on? en ole ennen kuullut. mutta mullakin on yksi pari valkoisia likaantuneita kumppareita sekä yhdet retrotennarit, jotka kaipaisivat puhdistusta.

 3. Ainakin Viledalta on olemassa brändisieni, jota saa ainakin supermarketluokan kauppojen siivousosastoilta. Murto-osalla näiden hinnasta sientä saa satunnaisista halpamyymälöistä. Itse maksoin kahdesta sienestä 1,70. Käytän sientä paitsi tossujen, keittiön, ovien ja kylpyhuoneen kaakeleiden ja saumojen pesuun, myös ihanan valkoisen macbookini valkaisuun. Sähkölaitetta tietysti kostealla sienellä putsataan omalla vastuulla, ilman akkua ja kokonaan sammutettuna.

 4. PIti vielä varoittaa, että maalatuilla pinnoilla sieni on turhan tehokas.
  Linkki tuotteeseen.
  http://www.vileda.fi/fi/products/show/1418/953

  Toimintatapa on itsellenikin arvoitus. Sieni kuluu puhdistuksen aikana, joten mistään kestotuotteesta ei ole kysymys.

 5. Mikä noissa sienissä on se varsinainen tehoava asia (ts. onko siinä millaista myrkkyä)? Tuolla Viledan tuotesivullakaan ei ole mitään mainintaa asiasta.

 6. Anu: ilmeisesti juurikin se, että se toimii hyvin pitkälti pyyhekumin tavoin, ts. se kuluu pois ja jättää jälkeensä pientä mutua. Lienee suhteellisen myrkytön?
  Ainoa joka valkaisi vaaleita tekonahkaosia auton sisätiloissa; ei auttanut kloorissa liotuksen tms. myrkyt vaan pelkästää taikasienellä hinkkaaminen.

  ja ainakin rautiassa myyty ”akro” taikasieni on paljon kalliimpaa verrattuna viledan sun muiden ”siivousmerkkien” pienemmänkokoisten sienten rinnalla (joita on ainakin Viledan paketissa 4 – ihan yhtä hyvää kamaa).

 7. Tarjoustalon taikasieni, hinta 2.99, koko sellainen, että voi leikata osiksi on ihan ok. Suositan. Kannattaa kuitenkin kokeilla ensin, ettei väri tai maali lähde ,D (Tällä hoitui osa muutto- ja muuttosiivouksista huomattavan kätevästi, vrt. Zepan keittiö!)