Kulutusjuhla

Mikä ihmeen Codex Alimentarius?

En tajunnut tästä mitään. ”Kuun lopussa vapaus hankkia tai kasvattaa haluamiaan kasveja, jopa rosmariinia tai valkosipulia, on supistumassa olemattomiin. Piparminttu ja muut tavanomaiset yrtit ovat niin ikään listalla.” Tarkistin kirjoituksen päivämäärän – ei ollut 1.4. Onko tämä nyt muka totta? (Zepa)

7 Comments

  1. Tuon ”uutisen” kommenteissa oli jo uutisoinnin oikeaa laitaa selvitetty. Täyttä huttua siis. Ja Magneettimedia, ’nuff said. http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/732557-magneettimedia-ent-iso-magneetti-pelottavaa-tiedotusta.html

  2. Nopealla googlaamisella kyse näyttäisi olevan WTO:n standardikokoelma ruoantuotannosta, pakkausmerkinnöistä, käytetyistä lisäaineista ja ruoka-aineiden käsittelystä. Eniten närää tuossa taitaa aiheuttaa vitamiinilisien luokitteleminen lääkkeiksi, joten pakkauksessa pitää olla annosteluohjeet, tuotantoketjun pitää olla puhdas jne. Mistään täyskiellosta ei siis ole kyse, mutta standardien kiristäminen luonnollisesti karsii epämääräisimmät tuottajat pois.

  3. Kuten tuon jutun kommenteissakin tuodaan ilmi on otsikko ja juttu selvästi tarkoitushakuinen. EU on kieltämässä yrttien MARKKINOINNIN todistamattomien terveysvaikutusten avulla. Kaikkea mitä tähänkin asti on saanut ostaa, saa ostaa myös tulevaisuudessa.

    Eli tuossa jutussa on totuuden siementä vain sen verran että EU kieltää jotain yrtteihin liittyvää. Muutenkaan ei tuo magneettimedia näytä olevan mikään kelvollinen tiedonlähde.

  4. OK, hyvä näin. Kuulosti kyllä aika omituiselta. Löysin Mikiltä myös juttua asiasta http://koti.kapsi.fi/~watchman/journal/?p=1081

  5. mitäs ihme kommentteja? sisäistäkää nyt vaikka agenda 21 ja arvuutelkaa sitten missä niitä totuuden siemeniä luuraa. vähättely ei nyt auta.

  6. B: Olisi hienoa jos avaisit asiaa, jos kerran tiedät siitä jotain hienoa ja totuuden. Magneettimedian juttu on kyllä saanut aika kohtuuttomasti julkisuutta netissä julkaisunsa jälkeen.