Kulutusjuhla

Zipholder pitää karkailevan vetoketjun kiinni

Maija kertoo niksistä, jolla housujen helposti aukeilevan vetoketjun saa pysymään kiinni (katso kuvat Maijan blogista): ”Kaikille muille tämä keksintö on ehkä jo old news, mutta minä tutustuin siihen vasta tänä keväänä: nimittäin zipholderiin, joka pitää housujen karkailevan vetoketjun kiinni. Kaikessa yksinkertaisuudessaan zipholder on pieni kaksiosainen kumilenksu, joka pujotetaan vetoketjun reikään, sitten toinen pää syntyneestä lenkistä läpi ja napin ympärille. Nerokasta!

Omani on peräisin JC:stä, mutta kaipa tällaisen virkaa voisi toimittaa tavallinen kumilenksukin, kunhan on riittävän pieni ja tukeva (luultavasti idea on mainittu Niksi-Pirkassa jo joskus 1980-luvulla, ja kukaan ei vain ole viitsinyt kertoa siitä minulle).” (Mari Koo)

5 Comments

 1. Minä olen käyttänyt ihan tavallista puuvillanarulenkkiä tms. samassa tarkoituksessa. En ole ikinä ajatellut, että tarkoitukseen voitaisiin *myydä* kumilenkkejä.

 2. Minkälaisia housuja teillä oikein on jos vetoketju ei pysy kiinni, kannattaisiko vaatia rahat takaisin sellaisista ja ostaa parempia?

  Mutta joo, Stazzyn kanssa samoilla linjoilla, eli ihmettelen miksi tuohon pitää olla oma tuote. Vai onko se osa asua, saa esitellä kavereille että ”kato eiks mulla oo kivan värinen zipholder, käy tosi hyvin yhteen näiden uusien kenkien kanssa” 🙂

  • Joistakin housuista se vain alkaa, etenkin ajan myötä, valua.
   Ei siinä paljoa viitsi vuoden verran käytetyistä housuista rahoja takaisin vaatia 😀

   • Veikkaan, että vetoketjun karkailu voi olla myös vartalon mallista kiinni: jos on pömppövatsa ja pikkuisen tiukat housut, vetoketju saattaa aueta helpommin.:)

 3. Saman asian vähän jykevämpänä versiona ajaa sellainen avaimenperästä löytyvä pyöreä lenkki. Pujotetaan läpi vetoketjun renksun, vetoketju vedetään kiinni ja rengas pujotetaan napin ympärille, sulje housut. Ei muuten aukene vetoketju eikä katkea lenksu.