Ai kauheeta -blogissa arvostellaan Welho/DNA:n tekemiä muutoksia kaapelikanavapakettien hintoihin: ”Uusin käänne sai alkunsa 1.8., kun DNA/Welho ilmoitti asiakastiedotteena, jotta ”osana kaapeliverkon tarjonnan yhtenäistämistä” tarjolle on tuotu uusi DNA Welho TV -kortti.

Uuden kortin hinnaksi ilmoitettiin 2,52 euroa kuussa eli 86 senttiä enemmän kuin yhtäkkiä vanhoiksi julistetut kortit (1,66 euroa/kk). Itse asiassa ne ”vanhatkin” kortit – jos niiden kulmassa ei lue pelkästään Welho tai peräti HTV – ovat kortteina täysin kelvollisia. Vanhan kortin ja vanhan hinnan saa pitää, mutta sitten jää paitsi ”yhtenäistetystä tarjonnasta”.

Päivitys 1,66 eurosta 2,52 euroon tehdään ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun (puhelimitse tarkoittaa noin 15-20 minuutin jonotusta, hallelujaa) ja korttia fyysisesti vaihtamatta. Kun tietää, minkälaista maksettujen kanavien näkymättömyyttä on tähän mennessä seurannut firman ”päivityksistä” ja ”vakautuksista”, täytyy olla todella kova HD-hinku ja kosolti seikkailumieltä, että tuohon rumbaan lähtee.

Ja mikä onkaan se korttitemppu, jolla DNA/Welho saa asiakkaansa suostumaan 52 prosentin hinnankorotukseen? Alkajaisiksi vajaat kaksi viikkoa 1,66 euron kortilla näkynyt MTV3 HD on tästä päivästä lukien saatavissa vain 2,52 euron kortilla. Puolentoista kuukauden kuluttua eli 3.10. kortille siirtyvät Nelonen HD ja SuomiTV HD, jotka tähän mennessä ovat näkyneet kokonaan ilman korttia.

Kunhan sen 2,52 euroa kuussa suostuu maksamaan, kanavat näkyvät DNA/Welhon tiedotteen mukaan maksutta. Ilmeisesti firman mielestä katselukortin kuukausitaksa ei ole maksu ollenkaan.” (Mari Koo)