Petteri Järvisen mielestä lampunkaan osto ei ole enää yksinkertaista: ”Kaupan hyllyt ovat täynnä eri tekniikoilla toimivia energiansäästölamppuja, joille on yhteistä vain pitkä lista teknisiä lyhenteitä ja hehkulamppuun verrattuna moninkertainen hinta. Ennen riitti, kun tiesi wattimäärän, kannan (iso vai pieni) sekä kuvun värin (kirkas vai matta). Nyt oikean lampun valinta vaatii insinöörin pätevyyden. On lediä, cfl:ää, halogeenia, kelviniä, ra-indeksiä ja kun lopulta luulee löytäneensä sopivan lampun, se ei mahdukaan paikalleen tai valo on väärän väristä.

Analoginen televisio ja videonauhuri olivat toimiva kokoonpano. Ohjelmien nauhoittaminen isoille VHS-kaseteille oli helppoa ja yksinkertaista. Sitten televisio digitalisoitiin ja kaikki muuttui vaikeaksi. Ohjelmia ei voinut enää nauhoittaa muuten kuin ostamalla kalliin digiboksin (hyvässä lykyssä sai sellaisen, jossa tekstityksetkin toimivat). Ja sinne ne ohjelmat jäivätkin, kun digiboksin levy hajosi. Vanhat VHS-kasetit ovat sen sijaan yhä hyllyssä ja niitä voi katsella, jos vain löytää toimivan laitteen.” (Mari Koo)