Erilaiset tavaroiden lainauspalvelut ovat tulleet viime vuosina tutuiksi. Tuija pohtii, mikä saisi ylittämään lopullisesti jakamisen kynnyksen: ”Kuinoma -tavaralainavälittäjä muistutti meilissä, etten ole lisännyt Kuinomaan tavaroitani lainattavaksi. Kehotusta auttaa muita lainaamalla ja vuokraamalla heille tavaroitani seurasi linkki, josta lisätä tuote Kuinomaan.

Kuinoman idea on olla ”turvallisen tavaroiden lainaamisen hallintapalvelu”. Sen on tarkoitus poistaa riski lainaamisesta. Vuokrasopimus takaa vahingonkorvaukset. [- – -] Kannatan ajatusta periaatteessa, mutta vielä pitäisi päästä jakamisen vaivannäön kynnyksen yli. Jotta motivoituisi näkemään jakamisen vaivan, pitäisi osata perustella itselleen, mitä hyvää jakamisesta seuraa. [- – -] Arvostatko jakavaa kaveria enemmän? Millaiset motiivit sinua kannustavat jakamaan omaasi muiden käyttöön?” (Mari Koo)