Kulutusjuhla

Ennen oli suksien hankinta helpompaa

Reija osti sukset. Myyjä kyseli painon ja pituuden ja pisti seisomaan eri tavoin: ”Oli vain ennen paljon helpompaa! Kunhan kirjoitti joulupukille: Järviset. [– ] Mutta minä en ole hiihtänyt, en vieläkään. Mutta nyt on sukset! Katsotaan nyt, mitä tästä tulee… Tuleeko mitään muuta kuin isohko visa-lasku?” (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisalle)

2 Comments

  1. Myyjähän toimi ihan oikein. Ei murtsikkasuksia pidäkään myydä kysymättä pituutta, painoa, harrastustaustaa ja testaamatta suksia paperilla. Aloittelijan, ”sunnuntaihiihtäjän”, aktiiviharrastajan ja kisaaja sukset ovat täysin erilaisia, lisäksi samasta suksimallista tehdään useita pituuksia ja jäykkyyksiä ja kalliimmista malleista eri keleille sopivia versioita.

  2. Eihän tässä kirjoittaja varmasti kritisoinut myyjää, päinvastoin. Mielestäni teksti oli vain yksi esimerkki siitä, miten monet tuotteet ovat kehittyneet ja tietyllä tavalla monimutkaistuneet, eikä enää myydä samaa tavaraa kaikille.