Kulutusjuhla

”Miksi ihmiset ostavat haluamisen vuoksi ja haluavat niin paljon?”

Roosa kritisoi yletöntä shoppausta: ”Minulla on ystävä, joka on ihana ihminen, mutta kulutustottumuksiltaan täysin tolkuton. Viime alennusmyynneistä hän kahmi vaatteita sovittamatta. Kun osa paljastui kotona epäsopiviksi, ne pääsivät kirppissäkkiin. Päivän ostamisensa jälkeen. Sairasta.

Minulla on myös ystävä, joka osti vuokransa hintaisen merkkilaukun. Kuukautta oli vielä valtaosa jäljellä, eikä ystävälläni ollut rahaa ruokaan. Miksi pidetään suloisena ja hyväksyttävänä, että jokin mieletön brändi ja logo on tärkeämpää kuin syöminen?

Miksi asioita ostetaan haluamisen, ei tarvitsemisen takia? Ja miksi ihmiset haluavat niin paljon?

Ei minua haittaa, että monille muoti on inspiroiva ja tärkeä asia, enkä itke joka kerta, kun halpaketjun muovipussi kävelee vastaan. Kaiken vain voisi tehdä kohtuudella.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Ikä korjaa tuotakin piirrettä 🙂 (Ainakin toivottavasti!) Iän myötä kun kertyy ”kaikki mitä mä tarviin”, pakosti alkaa tulla järkeä päähän sen suhteen, mitä kannattaa vielä ostaa rajalliseen tilaan.