Terhi Ainiala kirjoittaa Kotuksen blogissa ravintoloiden nimistä: ”Suomenkieliset nimet ovat ravintoloiden nimissä nyt muodikkaita. Meillä on täällä pääkaupungissa mm. Olo, Kolo, Muru, Loiste, Piha ja Tori. Oulusta löydän Pannun, Rukalta Pisteen, Turusta Koulun, Tampereelta Telakan. Savonlinnassa on Huvila, samoin Helsingissä. Pankki-nimisiä on siellä täällä, ja taitavat kertoa rakennuksen entisestä elämästä. Toisinaan ovat tosin Bank-nimisiä. Listaa voisi uskoakseni aika lailla vielä kasvattaakin. [- – -]

Viime viikolla osallistuin kansainväliseen Names in the Economy -konferenssiin. Siellä kaupallisia nimiä analysoivat paitsi kielentutkijat myös markkinoinnin ammattilaiset. Jälkimmäistä haaraa edusti se konsultti, joka huomautti, että ”we love short names”. Nimen tulisi olla enintään nelitavuinen. Tämä toive on ravintoloiden nimissä hyvin kuultu.” (Mari Koo)