Kemikaalikimaran Anja on taas perehtynyt hiusvärien viherpesuun. Tällä kertaa kohteena Ruohonjuuressa ja Ekolossa myytävä Herbatint: ”Herbatint on siis aivan samaa tavaraa kuin muutkin synteettiset värit ja markkinoinnissa jyllää viherpesu. Väri toimii kuin ”tavallinen” ja itse asiassa onkin ihan tavallinen. Ei hyvää päivää sentään… Miten moinen tuotesarja on ylipäänsä päässyt ekokauppohin myyntiin? [- – -] Kuka vastaa, jos tuotesarjan käyttäjä saa allergisen reaktion? Virheellistä tietoa antava maahantuoja, viherpestyä tuotetta myyvä kauppa vai kuluttaja? Maahantuoja on vastuussa tietojen oikeellisuudesta asiakkaalleen eli kaupalle, maahantuoja ei myy suoraan kuluttajalle. Kaupalle jää moraalinen vastuu, sillä nettisivuilta löytyy INCIt. Pakkauksessa on merkinnät herkistävyydestä. Kuluttajaa voi ilmeisesti markkinoinnissa sumuttaa vapaasti, kunhan oma selusta on turvattu. Reilu meininki – vai eivätkö Ruohonjuuri, Ekolo ja maahantuoja tiedä, mitä myyvät?” (Mari Koo)