Kulutusjuhla

Vaatekuvastoissa ei juuri näy tarjontaa vanhemmalle, normaalikokoiselle naiselle

Annalin mielestä Stockmannin Hullujen Päivien kuvasto ja vastaavat eivät tarjoa tarpeeksi vaatteita normaalille naisvartalolle: ”Joskus vielä kävelen vaateosastolle ja vietän siellä pari tuntia tutkimusta tehden. Kirjaan ylös, kuinka monta luettelon vaatteisiin sopivaa asiakasta näen. Uskallan nimittäin väittää, ettei sellaisia ole edes puolta asiakaskunnasta. No, jonkin vaatteen isompi koko saattaa passata, mutta useimmat vanhemmista naisasiakkaista – joita kuitenkin on aika paljon – jää nuolemaan näppejään. Tai yrittää epätoivoisesti ahtautua vaatteisiin, jotka on suunniteltu ihan erilaiselle vartalolle.

Ok, onhan Hulluilla Päivillä muutakin kuin vaatteita. Itsekin olen joskus ostanut elektroniikkaa mielestäni edullisesti. Eikä vika ole pelkästään Stockmannin. Myös muiden liikeiden kuvastot ovat yhtä ärsyttäviä. Ehkä suunnittelijat voisivat katsoa kadulla ympärilleen. Eletty elämä näkyy, vaikka itsestään pitäisikin huolta. Ja saakin näkyä!” (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisalle)

1 Comment

  1. Sitten pitäisi vielä tietää, että mikähän se ”normaali” naisvartalo on? Tarkoitetaanko tässä ehkä vähän isompikokoista ”normaalia”? Toki suomalaiset ovat ylipainoista kansaa, mutta uskallan väittää, että kyllä valtaosa Stockmannin asiakkaista löytää Hulluilta päiviltä päällepantavaa – loppuvathan monet tuotteet samana päivänä kun ovat tulleet myyntiin. Kuka nämä kaikki sitten ostaa loppuun jos ”normaaleille” ei löydy mitään, kaikkikohan lienevät sitten”epänormaaleja”?