Kokovartalofiiliksen luottotiedot joutuivat vääriin käsiin. Kortin kuolettamisen jälkeen hänen on pitänyt turvautua käteiseen: ”Kun on tottunut maksamaan kaiken kortilla, on yllättävän työlästä asioida ilman sitä. On selvää, ettei nettiostoksia voi tehdä ilman korttia. No juuri nyt, vastaryöstettynä, ei kyllä mieli teekään. Mutta on muutakin. Yhtäkkiä on älyttävä varata kauppa-, elokuva- ja muiden reissujen eteen aikaa käydä pankkiautomaatilla.

Eilen vedin kokolailla epäjuhlavat isänpäiväraivarit matkalla ravintolaan, kun automaatilla huomasin unohtaneeni siirtää rahaa palkkatililtäni nostokortin tilille. Ei kun takaisin kotiin siirtämään verkkopankilla rahat noston ulottuville ja uudelleen reissuun. Ähräämistä. Sitä jos jotain vihaan sydämeni kyllyydestä. [- – -] Nyt, kun kortti saapuu, muuttuu elämä siltä osin iisimmäksi. Sitten toivoisin vielä ne rahat takaisin. Luottokorttiyhtiöstä soitettiin ja ilmoitettiin asian hoidon vievän kauan, koska luvattomia ostoja oli niin suuri määrä. Tiedustellessani tarkoittaako “kauan” kenties viikkoja vai kuukausia, tuli vastaukseksi vain “en yhtään tiedä, koska en hoida näitä asioita.” (Mari Koo)