Kulutusjuhla

Puhelut numerotiedusteluun kalliita: osta älypuhelimeesi Fonecta Caller

Serenitas oli joutunut toteamaan numerotiedustelun kalleuden:

”Ihmettelin pojan tavallista suurempaa puhelinlaskua, joka yleensä on kympin kuussa. Syyksi paljastui yksi soitto 118 -numerotiedusteluun, kestoltaan hieman alle kolme minuuttia (luultavasti kysytty numeroa ja sitten yhdistetty siihen). Hinta 7 euroa 3 senttiä!

Soitto Saunalahden asiakaspalveluun kertoi hinnat: arkisin aloitusmaksu 1,75 € ja sitten 0,49 e/10 sekuntia.

Palautti taas mieleen sen, että numerot kannattaa etsiä netistä tai älypuhelimen kyseessä ollen vaikka Fonecta Callerilla. Se tulikin asennettua omaan puhelimeen saman tien, ja laitetaan perheen muihinkin puhelimiin tuota pikaa.”

Suosittelen itsekin tuota Fonecta Calleria (avausmaksu 0,25 euroa, ei muita maksuja).

Sen lisäksi, että sen avulla voi hakea numeroita, niin lisäksi se näyttää, kenen numerosta luuriini saapuva puhelu tulee. Eli jos numero ei ennestään ole puhelimen muistissa, niin liittymän omistavan henkilön tai yrityksen nimi välkkyy ruudussa Fonecta Callerin ansiosta (ellei ole salainen numero).

Käytän samaa palvelua myös osoitetietojen hakemiseen. Tällöin usein kätevin on nettisivu. Nettipalvelua voi tietysti käyttää, vaikka ei olisi älypuhelintakaan.

2 Comments

 1. Paitsi että
  – Fonecta caller tunkee mainoksia
  – se haluaa oikeudet lukea puhelimesta kaikki yhteystiedot (*1)
  – yrittävät lisäksi tunkea esille maksullista, kalliimpaa sms:llä toimivaa numerohakua..

  Kannattaa käyttää mielummin tätä:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pallosalama.callerinfo.application

  *1:
  read your contacts
  Allows the app to read data about your contacts stored on your tablet, including the frequency with which you’ve called, emailed, or communicated in other ways with specific individuals. This permission allows apps to save your contact data, and malicious apps may share contact data without your knowledge.

  • Kiitos vinkistä! En ole itse kokenut Fonectan mainoksia kovin ärsyttäviksi, mutta jos niitä enemmän alkaisi tunkea, niin sitten varmaan nyppii enempi. Fonectan olen aikoinaan ottanut käyttöön, kun olin tottunut tuota nettisivustoa käyttämään.
   Fonecta Caller oli myös Hesarin Kuluttaja-sivujen suosittelemien sovellusten joukossa.
   Tällaisena laiskana sovellusten käyttäjänä olen helppo uhri, jos joku suosittelee jotain kätevää 🙂