Kulutusjuhla

Tutustu pieneen lähikauppaan

Kemikaalicocktailin Noora haastaa tutustumaan pieniin lähiruokakauppoihin: ”Väitän silti, että suurimmalla osalla suomalaisista olisi varaa ostaa kalliimpaa — paikallista ja pientuottajien tuottamaa ruokaa —kun vaan priorisoisimme toisin. Kun vaan boikotoisimme isoja ketjuja ja kävisimme lähikaupoissa, mikäli sellainen omalta paikkakunnalta ja kodin läheltä löytyy. Meillä olisi varaa, jos emme panostaisi niin paljon muuhun. Jos ruoka olisi meille tärkeämpää. [- – -] Käy edes tutustumassa tällaiseen kauppaan ja tutustu tarjontaan. Aivan varmasti löydät monia sellaisia elintarvikkeita, jotka voisit hinnankin puolesta ostaa muualta kuin isosta marketista. Lupaan itsekin parantaa tässä tapani ja siirtää osan raaka-aineostoistani yksityiseen pikkukauppaan.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Toi on aivan totta.Ihmiset vaan koukutetaan pisteillä ja bonuksilla,eikä se valikoima ja laatu,hintoineen ole isossa osassa myöskään massamarketeissa. Harmi vaan ku niit tippuu pois.

  2. Mutta nykyään lähikauppa on nimenomaan se pieni K- tai S-marketti.