Kala- ja raputalouteen erikoistunut Kai Westman moittii raputuotteita, joita myydään väärän ravun nimellä: ”Punaravun nimeä ei ilmeisesti ole koettu myyväksi, ja siksi siitä valmistettuja tuotteita tarjotaan arvostetumman ja kalliimman, rapujuhlista tutun jokirapumme nimellä. Tätä vierasta lajia myydään muun muassa tuotenimillä ”jättijokirapu” tai ”espanjalaisia jokirapuja”. Saatavissa on myös punaravun pyrstöjä nimellä ”jättijokiravun pyrstöjä” ja ”jokirapusalaattia”.

Myös monet erikoistuotteet, kuten ”jokirapu-etanaruukku”, ovat punarapua. Jopa tunnetut kalatiskit, jotka mainostavat toimintansa olevan sertifioitua, tarjoavat näitä kuluttajia harhauttavia tuotteita. [- – -] Punarapu ei makutestien perusteella ole jokiravun veroinen. Se on kuitenkin niin maukas, että tuskin menekki pienenisi, jos sitä ja sen pyrstöjä ja niistä valmistettuja salaatteja ja kastikkeita myytäisiin lajin omalla nimellä.

Edullisena ja jatkuvasti saatavana punarapu on ottanut paikkansa rapujuhlissa, usein joki- ja täplärapujen lisänä ja monipuolistaen herkuttelua.” (Mari Koo)