Kulutusjuhla

Matkalla ja ostoksilla Saksassa: Airbnb-majoitus, sormihammasharja, parsaa, pillimuki ja kumiankka

Terveisiä Saksasta, Münchenista! Kulutusjuhlaan tipahtelee nyt päivityksiä harvakseltaan, kun kevätloma on tuonut minut tänne ulkomaille.

Kulutushavaintoja ja -kokemuksia tietysti karttuu näin reissatessakin. Majoituimme Airbnb-palvelun kautta kaksioon: oikein mainio ja kohtuuhintainen ratkaisu porukallemme (kolme aikuista ja vauva). Asunnosta maksamme noin satasen päivältä.

Matkamme ajoittuu parsakauteen, joten suunnilleen joka päivä syödään jossain muodossa tuoretta parsaa. Kokkausmahdollisuus on siis tärkeä osa tätä reissua.

Ruokaostosten lisäksi olen tarkistanut lastentarvikehyllyjen sisällön. Kyselin aikoinaan useammasta apteekista Helsingissä sormeen asetettavaa hammasharjaa, jolla voisi pestä vauvan hampaat. Silloin harjaa ei löytynyt, mutta täältä sellaisen ostin alle neljällä eurolla tavallisesta kaupasta. SAMSUNG

Kyseinen silikoninen hammasharjamalli on tällä hetkellä kätevämpi kuin tavallinen, varrella varustettu harja: lapsemme ei nyt pidä lainkaan hampaiden putsaamisesta, mutta sormiharjalla pesun saa suoritettua paremmin.

Toinen lapselle tehty hankinta on pillillä varustettu juomapullo. Silikonipäinen pilli on pehmeä, mutta kestävä, ja lapsi tajusi nopeasti, miten nesteen saa imettyä pullosta ulos. Pullon venttiilin ansiosta neste ei valu itsestään.

Ja joku matkamuisto pitää tietysti olla. Se on nyt tirolilaishenkinen kylpyankka.

2 Comments

  1. Melkein saman mallisia sormiharjoja saa eläinten hammastahnapakkauksen mukana . Meil on tosin käytetty topzeja vaan, kissan suuhun harja on mielestäni liian iso. Ihan kuin kissat ei muuten inhoaisi hampaiden puhdistamista tarpeeksi…

    • Kiitti tiedosta! Ostin ylimääräisen sormihammasharjan, joten ihan heti ei ole tarvetta uudelle. Ja toivottavasti lapsi alkaa suvaita tavishammasharjaakin.
      Voin kuvitella, että kissojen kanssa tuo varmaan ei ole mikään loistoratkaisu, lapsella se suu on sentään vähän isompi.