Kulutusjuhla

Eri firmojen kanta-asiakkuudet yhdelle viivakoodilliselle kortille

”Tässä ei sitten tule erillistä korttia, vaan kanta-asikkuutesi voidaan laittaa esimerkiksi KELA-korttiin”, Polarn O. Pyretin myyjä kertoi.

Tämän tiedon ansiosta olin heti valmis kanta-asiakkaaksi. En todellakaan halua yhtään lisäkorttia, mutta jos eri kanta-asikkuudet saa saman viivakoodin taakse, niin se kelpaa minulle.

Olettaisin, että nykyisin moni muukin liike toimii samalla tavalla. Itse en ollut aiemmin vastaavaan törmännyt. Mutta siis ehdottomasti kannatettava tapa toimia: täytän KELA-korttini mieluusti useamman kaupan kanta-asiakkuuksilla (tosin olen mm. vaatekaupoissa surkea kanta-asiakas, enkä yleensä koskaan saa kerättyä esimerkiksi tarvittavia ostosummia, jotta saisin jonkun alennuksen).

Vai kaipaako joku erillisiä kanta-asiakaskortteja jokaiseen liikkeeseen?

8 Comments

 1. Antti-Juhani Kaijanaho

  Tämä tarkoittaa, että myyjäliike tietää henkilötunnuksesi. Mielummin kannan korttia kuin annan hetuani satunnaisille firmoille (hetun ei pitäisi olla salainen asia mutta nykymaailmassa sillä on liikaa voimaa että sitä voisi pitää julkisena).

  • Olen usein miettinyt, mitä väärää joku voi tehdä, jos tietää nimeni, osoitteeni ja henkilötunnukseni. En vain vieläkään tiedä vastausta.

   Ainakin Motonet väittää nettisivuillaan samanlaisesta kanta-asiakasjärjestelmästä, ettei henkilötunnusta tallenneta: ”Motonetin kanta-asiakas ei tarvitse erillistä kanta-asiakaskorttia, ajokortti tai henkilökortti riittää. Kanta-asiakasjärjestelmämme lukee kortista viivakoodin käyttäen sitä yhtenä salausavaimena muodostaen yksisuuntaisella kryptauksella kanta-asiakastunnisteen. Henkilötunnusta emme tallenna koskaan.” http://www.motonet.fi/web/guest/kantaasiakassaannot

 2. Voisko kela-kortin sijaan käyttää vaikka kirjastokorttia?

 3. Myöskään Kicksissä ei oo erillistä korttia vaan tiedot löytyvät ajokortin viivakoodin takaa.

 4. Nykyään mikätahansa kortti jossa on jokin yksilöllinen koodi viivakoodina tai magneettiraidassa toimii kanta-asiakaskorttina monessa paikassa.