Kulutusjuhla

Mihin kuitukasseja voisi hyödyntää?

Arkijärjen Jenni on tutkaillut kotinsa kassivarastoja. ”Komeroa raivatessa vastaan tuli sinne sun tänne tungettuja kuitukasseja. Niitä sellaisia ohuita, kangasmaisesta materiaalista tehtyjä kasseja, joita esimerkiksi monet firmat käyttävät. En tiedä miksi niitä oli meille kertynyt, mutta lopulta laskin niitä 19 kappaletta. Olin jemmannut niitä kaikenlaisiin koloihin, toistensa sisään ja ympäriinsä, mutta raivauksen yhteydessä niputin ne siististi yhteen paikkaan. [- – – ]

Ne ovat puhtaita, melko sileitä ja täysin käyttökelpoisia. Kysymys kuuluu mitä niillä voisi tehdä? Kauppakassiksi ne ovat liian heppoisia ja pieniä. Tällä hetkellä ei myöskään ole mitään erityistä säilyteltävää, johon niitä voisi käyttää.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Eräs kirjastossa työskentelevä kaverini kehotti viemään tarpeettomat kangaskassit kirjastoon lainauskasseiksi muille asiakkaille, tuollaiset kuitukassitkin käynevät siihen tarkoitukseen.

  2. Entinen kollega säilöö niihin kenkiä ja käsilaukkuja – mutta hänellä onkin niitä enemmän kuin laki sallii.

  3. Ovat silkkaa parhautta kun pakkaa vaatteita rinkkaan. Paidat kun paidat pysyvät sileinä kun laittaa tiiviille rulallle, pakkaa pussiin ja tunkee tiiviisti rinkkaan. Helppo purkaa, pakata uudestaan jne. Jokainen vaatelaji omaan pussiinsa. Kengät omiinsa, ei sotke likaisinakaan. Kangaspussit hengittävät paremmin kun muoviset, jos siis ei suuntaa äärikosteisiin olosuhteisiin. Miksei toimi matkalaukussakin. Itse hamstrasin näitä aikoinaan messuilta, olivat tuohon aikaan kyllä vielä ihan tukevia kangaspusseja. Ja ovat kestäneet jo toista vuosikymmentä..