Amerikkalaisten päivittäistavaroiden ostoskäyttäytymistä selvittänyt kysely paljasti mm. seuraavaa:

– 63 prosenttia on ostanut sellaista, jota ei tarvitse, koska tuotteelle on ollut alennus
– 71 prosenttia heittää roskiin avaamattomia ruokapakkauksia
– 59 prosenttia ostaa isoja määriä, vaikka heillä ei ole säilytystilaa tuotteille

Lisäksi moitittavaa löytyy kumppaneiden ostokäyttäytymisestä. Monien miesten mielestä heidän puolisonsa käyttää liikaa rahaa. Naisten vastaava harmin aihe on se, että miehet ostelevat hetken mielijohteesta.

Yhdysvalloissa tietysti esimerkiksi elintarvikkeiden pakkauskoot ovat erilaisia kuin täällä meillä. Tämän havaitsi Saija Piilaaksossa:

”Ymmärsin kyllä isojen säilytystilojen, uunin, mikron ja jääkaapin tarpeen kun kävin vastapäisessä lähikaupassa. Pienin maitopurkki oli vajaat 2 litraa ja pienin kananmunakenno 12 kpl… Hedelmä- ja salaattiosasto on kuitenkin miellyttävän laaja sekä edullinen, joten eiköhän tässä selvitä ilman valtaisaa painonnousua.”