Kulutusjuhla

Vaatimamme valinnanvapaus on usein vain turhamaisuutta

Kulutus.fi:ssä Aino Saarenmaa toteaa, että emme tarvitsisi niin laajoja valikoimia, kuin mitä meillä nyt on: ”Päiväkotiin mennessä puuro on syötävä joka aamu vaikka isin tekemä olisikin parempaa kuin äidin tekemä. Aikuiset sen sijaan saavat nyrpistellä ja marmattaa. Jogurtissa on liikaa rasvaa, leivässä ei ole tarpeeksi kuitua ja tiskiaine vaahtoaa liikaa tai liian vähän.

Hienostuneesta ja vaativasta mausta on tullut ylpeyden aihe. Valintoja perustellaan usein terveydellä, vaikka kyse onkin vain turhamaisuudesta ja itsensä sovittamisesta sopivaan muottiin. Harvan terveys on oikeasti kiinni puolikkaasta prosentista rasvaa. Sitä paitsi mainostajien kannalta olisi varmasti kurjaa jos ymmärtäisimme että kissa valitsisi mieluiten raakaa lihaa, ja arjesta voi tehdä juhlaa muutenkin kuin kuluttamalla.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Voi olla, mutta maksaja päättää.

    Päiväkodissa kunta ja kaupassa asiakas.

    Kunta haluaa vain halpaa, mutta asiakas miettii laatuakin, mutta turhan usein menee kuitenkin markkinamiesten juonien mukana hiukan harhaan tavalla tai toisella.