Sanomalehtien liiton Sirpa Kirjonen vertaa liian tungettelevaa mainontaa, kuten esimerkiksi puhelimeen tulevia viestejä, kaupan asiakaspalveluun: ”Onko sinusta mukava astua sisään liikkeeseen, jossa joku tulee heti kiinni ja kulkee lähestulkoon niskaan hengittäen perässäsi ja tyrkyttää mitä vähiten sinua kiinnostavia tuotteita. Myyjä tempaa vaatteita eteesi ja vakuuttaa mallin, värin, tyylin pukevan juuri sinua – vaikka et itse syttyisi niistä lainkaan. Kuinka epämukava olo sinulla on liikkeessä? Ostatko jotain vain päästäksesi kassan jälkeen nopeasti ulos (ja kadut ostostasi) – vai rohkaistutko vain kävelemään ulos. Kummassakin tapauksessa ehkä päätät, että tuohon liikkeeseen en enää palaa. Myyntitapa oli liian tungetteleva – tai markkinointiviestintää ajatellen käytetään mediaa, joka tulee ” ihan iholle”. (Mari Koo)