Kulutusjuhla

Toimiva digitaalinen valokuva-albumi perheen kuville: toistaiseksi hankala homma

Sami Rainisto kertoo MikroPC:n kolumnnissa, kuinka yritti keksiä toimivan ratkaisun digitaaliseen valokuvakansioon, jota muutkin perheenjäsenet voisivat tutkailla: ”Yhden menetetyn viikonlopun vietin epätoivoisten Picasa-kokeilujen kanssa. Tätä kokemusta, johon yhdistyi vielä karmea matka Google+-palvelun syvyyksiin, en suosittele kenellekään.

Elättelen kuitenkin toivoa. Kuvien lataaminen Google Driveen mahdollistaa niiden jakamisen laitteille, jotka pystyvät käyttämään Google Driveä. Myös Dropbox antaa ymmärtää pystyvänsä ratkaisemaan ongelman. Kumpikaan palvelu ei ole kuitenkaan tarkoitettu nimenomaan valokuva-albumiksi. Lisäksi harras toive on, että tätä eeppistä valokuvakirjastoani pystyvät selailemaan aikanaan lapsenlapsenikin kymmenien vuosien päästä. Vaikka jokin ratkaisu löytyisikin nyt, on aavistuksen epävarmaa, ovatko Google ja Dropbox ylipäänsä olemassa vielä 2100-luvun korvilla.

Tähänkin varmasti löytyy ratkaisu. Mutta siihen asti on vaikea olla kuvittelematta ihmisten ei-niin-kaukaisessa menneisyydessä nauravan ajatukselle, että mikään teknologia voisi olla perinteistä kuva-albumia parempi ja kestävämpi.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Tähän sopii kuin nenä päähän TellAbout perhealbumit. Meillä pistetään nykyisin perheen tapahtumista parhaat jutut ja valokuvat suoraan yhteiseen perhe albumiin sitä mukaan kun puhelimeen tai kameroihin tulee hyviä kuvia.
    Tehdään kerran vuodessa printti ja PDF ja sen lisäksi säilyy digialbumina, joita voi kopioida lapsille myöhemmin. Samoin alkuperäiset kuvat säilyy.
    Linkki on https://www.tellabout.net/fi/

    Olen jäävi kehumaan, koska olen mukana suomalaisessa kehitystiimissä, mutta olen tyytyväinen koska minulla oli tämä sama ongelma. Nyt viimeksi saatiin videot mukaan perhealbumeihin.