Taka-Töölön Guggenheim -blogissa mietitään, miksi tavallisen palkkatyöläisen kannattaa kerätä nykytaidetta: ”Suurin syy siihen on, että se rikastuttaa henkisesti elämää. Moderni työelämä on muuttunut hyvin ennakoimattomaksi. Ei ole enää olemassa suuria hyviä tarinoita, jotka jatkuvat ja kestävät. Näin ollen ihmisen tulee kyetä ajattelemaan monipuolisesti. Kuka tahansa ammattilainen urautuu, jos ei tutki maailmaa oman praktiikkansa ulkopuolelta. Nykytaide avaa tähän loistavat mahdollisuudet. Taiteilija näkee maailman eri tavalla kuin tavallinen toimistorotta. Toimistorotan ajattelu kehittyy kun hän on tekemissä nykytaiteen kanssa. Kehittyykö ajattelu nykytaiteen ansioista? Faktisesti ei varmaan kehity, mutta uudet ärsykkeet, joita nykytaide antaa, vievät ajatuksia varmasti eteenpäin.” (Mari Koo)