Kulutusjuhla

Nettitilaus oli kääritty Ruotsin postin säkkiin

Hain tänään postista PhotoBoxin tilaukseni eli kuvakirjoja (kuvakirjojen tekeminen on mielestäni rasittavaa puuhaa, mutta pakkohan ne digikuvat on jollain lailla paperisiksi silloin tällöin muuttaa). Yllätyin, kun sain käteeni pakkauksen, joka oli kääritty siniseen, Ikean kassien tyyppiseen isohkoon säkkiin.

Säkki oli kiristetty paketin ympärille tiukalla muovikiinnikkeellä. Kun avasin systeemin, paljastui, että kyseessä on Ruotsin postin säkki.

Tilaamani tuotteet oli pakattu normaaliin pahvilaatikkoon, joka mielestäni olisi ollut täysin riittävä kääre.

Tietääköhän joku, mikä tällaisen säkin tarkoitus paketin kääreenä on? Osoittaako se muka vain sitä, että lähetys on ykkösluokkaa? Säkissä oleva teksti kehottaa palauttamaan tuotteen Ruotsin postiin, mutta sitä tuskin teen.

1501501_10152154384824739_771406176_o

5 Comments

  1. Saan työssäni runsaasti kirjapaketteja (useita laatikoita viikottain) ja kymmenen vuoden aikana olen kerran saanut vastaavan postisäkin muistaakseni Italiasta. Säkin olemassaoloon en keksinyt mitään järjellistä syytä. Laatikko oli hivenen kolhiintunut, mutta se ei todellakaan ole ulkomaan paketeissa muutoinkaan erityisen harvinaista. Välillä hädin tuskin kirjat pysyy enää perille asti kyydissä. En palauttanut säkkiä minnekään kehotuksesta huolimatta. Eli oman kokemukseni mukaan mikään kovin yleinen käytäntö ei tunnu olevan. 🙂

    • Jotkut kaverini kertoivat Facebookissani, että ovat saaneet näitä säkkilähetyksiä. Pitänee kysyä postista, osaavatko selittää syyn säkkien käyttöön. Kieltämättä vaikea näille on arkijärjellä keksiä loogista selitystä!

  2. Vuonna 2006 lähetin kirjoja USA:sta Suomeen. Halvin tapa oli lähettää ne säkissä. Laatikossa olisi maksanut enemmän. En tiedä miksi, mutta lisätietoja http://www.iosart.com/misc/m-bags.html . Säkissä saa siis lähettää vain painotuotteita.

  3. Wikipediasta löytyi myös lisätietoja. https://en.wikipedia.org/wiki/Mail_sack Ilmeisen yleinen tämmöinen paperitavaran lähettäminen säkeittäin.