Saara suunnittelee ekologista keittiöremonttia: ”Esimerkiksi tällä hetkellä muodissa olevat huippukiiltävien ovien muovipinnoite on siitä epäekologisemmasta päästä. Esiin tuli myös se itsestäänselvyys että keittiöremontissa eettisyysnäkökulma on parhaimmillaankin vain yksi monista huomioonotettavista asioista. Budjetti ratkaisee paljon, samoin se miten keittiötä on tarkoitus käyttää. Jos ekologinen materiaali ei kestä kovaa kulutusta, sitä ei ehkä kannata käyttää kovaan kulutukseen joutuvilla pinnoilla. Toisaalta myös arvostukset vaikuttavat keittiönkäyttötapoihin. Minulle tuli pienenä yllätyksenä se että MDF-ovet voi kunnostaa maalaamalla aivan samalla lailla kuin massiivipuuovetkin. Ihmiset eivät vain yleensä tee niin, sillä MDF:ää ei materiaalina arvosteta samalla tavalla kuin massiivipuuta. Kun se alkaa näyttää kulahtaneelta, laitetaan koko ovet kokonaan vaihtoon.

Keittiöremontin eettisyys ei ole ensisijaisesti kiinni yksittäisistä materiaalivalinnoista, vaan tärkeintä on hyvä suunnittelu. Että uudesta keittiöstä tulisi sellainen joka kestää aikaa ja käyttöä ja sopii yksinkertaiseen elämäntyyliin johon kuuluu paljon ruuanlaittoa, leivontaa, säilöntää ja ikkunalautaviljelyä ja jossa sitä paitsi asustaa kanipupu.” (Mari Koo)