Arkkivahti ihmettelee, miksi uusissa yylikkäissä helsinkiläisasunnoissa, joista peritään yli 20 euron neliövuokraa, ei panosteta kiinteisiin kalusteisiin ja pintamateriaaleihin: ”Mutta sitten kysymys, suuri kysymys: jopa pöyristyttävään hintaan tarjolla olevien vuokra-asuntojen kiinteät keittiökalusteet olivat aivan tavanomaisita standardia, ja kylpyhuoneita koski sama asia.

On se omituista säästämistä, kun pintamateriaalit ja toistuvien ratkaisujen valitseminen halvimmasta päästä itse asiassa ei ole mikään todellinen kustannustekijä. Tuolla vuokralla täytyisi kyllä olla isoissa ”tupamaisissa” olohuoneissa viimeisen päälle vaikkapa upeat keittiöpatteriston puukaapit ja muuta näyttävyyttä antavaa, ja ikkunalaudat luonnonkivestä tai kovasta kauniista puusta tai hienoista laatoista – pysyy, kestää, kukkaruukut ja kaiken muun.

Arkkitehtia ei voi moittia, sillä Suomessa tällä rintamalla ihan muilla on näemmä puheet. Mutta olisiko se varsinainen asia kaiken takana seuraava: vuokralaiset, niiilähän ei nyt muutenkaan ole niin väliä.” (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisa K:lle)