Huhtikuun alussa julkaistaan Ruokapyramidihuijaus-kirja. Kirjoittajat ovat jo pidempään pitäneet blogia, jossa he ovat käyneet läpi erilaisia ruokaan, ruuan tuotantoon ja elintarviketeollisuuteen liittyviä aiheita.

Kirjan toinen kirjoittaja, Susanna Kovanen, oli tällä viikolla myös Kalle Haatasen radio-ohjelmassa haastateltavana. Mielenkiintoista puhetta mm. maito- ja leipäteollisuudesta.

Kovanen pohtii ohjelmassa myös ravitsemustieteen näkökulmia.
”Lihasta on tullut proteiinia sen sijaan, että se on pala eläintä”, toteaa Susanna Kovanen. Samoin hän totee, että ruokien kaloreiden laskuun liittyvät teoriat ovat aivan liiaaa yksinkertaisia, jotta niilä saataisiin kaikki pulskat laihtumaan. rpyramidi

Blogissaan kirjan kirjoittajat kertovat:

”Omassa ruokavaliossamme on kuitenkin paljon tärkeämpiä valintaperusteita kuin ravintoaineet tai hiilareiden ja rasvan määrä. Nimittäin kokonaisvaltainen eettisyys. Joskus sitä on vaikea arvioida ja kompromisseja joutuu tekemään, mutta ainakin päämääränä on olla itse vastuussa omasta kuluttamisesta ja terveydestä.”

Epäilemättä tämä kirja nostattaa taas ruokakeskustelua. Vaikka en kirjaa (vielä) ole lukenut, niin näkökulmat vaikuttavat mielestäni monipuolisilta ja kiinnostavilta. Saa nähdä, olenko kaikesta samaa mieltä!

Eli vaikka ruokapuheen määrä itseäni välillä lähes ärsyttää, niin toivottavasti tästä kirjasta tulee hieman syvempää ja pohditumpaa keskustelua.

(Kuva: Atena kustannus)