Kulutusjuhla

Lapsen tiliavaus ei onnistu kovin vaivattomasti

Nollavaimo kertoo, miten tilinavaaminen lapselle ei ollutkaan niin vaivatonta: ”Ensinnäkin tarvitaan valtakirja toiselta vanhemmalta, mikä meidän kohdalla ei tuottanut ylisepääsemättömiä vaikeuksia, koska sellainen taloudesta löytyy. Toiseksikin se tili pitää käydä henkilökohtaisesti paikalla avamaassa ja sekä vanhemman, että alaikäisen lapsen pitää olla paikalla. Ihan järkeenkäypää sekin vielä, muttei täysin ongelmatonta. [- – -] Palvelutilanne etenikin suht ripeästi ja hyvässä hapessa, mutta myönnän, että hieman hiillostuin, kun alettiin kyselemään minun tulojani, minun varallisuuttani, minun vakuutuksiani ja minun mahdollisia muita pankkisuhteitani koti- ja ulkomailla. Ja kun neiti kysyi vielä, että olenko julkisuuden henkilö tai poliittisesti tunnettu tyyppi, niin silloin oli jo meikäläinenkin melko räjähdysaltista kamaa.

Ymmärtäisin, jos olisimme olleet hankkimassa Isommalle luotollista tiliä, mutta kun VisaE:llä ei voi ostaa, jos tilillä ei ole katetta, niin kysymykset pikkasen ärsyttivät minua.” (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisa K)

1 Comment

  1. Se nyt vaan on laki, että pankkien pitää kysellä noi asiat rahanpesuasioiden takia. Alaikäisen kohdalla kysyvät luonnollisesti huoltajan tiedot.