Kulutusjuhla

Kirja-alessa polkumyyntihinnat: kaksi kirjaa 0,30 euroa

Suketus kävi kirjakaupan alessa: ”Sitten huomasin Mooses Mentulan vuonna 2013 ilmestyneen Isän kanssa kahden. Sen kansisuunnittelua olen ihastellut ennenkin, joten päätinpä vilkaista.

Kirjan hinta oli 45 senttiä. 0,45 euroa. Ja siitä sai vielä lisää alennusta.

Nappasin samalla vaivalla pokkarihyllystä Christos Tsiolkasin Barracudan, kun sattui pokkaripassikin olemaan täynnä. Kassalla maksoin siis kahdesta kirjasta yhteensä kolmekymmentä senttiä. Sanoin myyjälle, että tuntuu oikeastaan vähän pahalta. Hän hymähti ymmärtäväisesti.

Mutta onhan tuo nyt melkoista. Kolmekymmentä senttiä kovakantisesta, toissavuotisesta kirjasta kirjakaupasta ostettuna. Tuntuu jotenkin, no, likaiselta.

Mikä on kirjan arvo tällaisilla markkinoilla? [- – -]0,30 euroa kirjakaupasta ostetusta kirjasta on liian vähän. Se on niin naurettava hinta, että se kääntyy jo itseään vastaan. En halua maksaa uudehkosta kirjasta niin vähäistä hintaa, ettei se kata yhtään mitään. Tuntuu pahalta.

Toisaalta: ihminen on tarpeidensa tyydytystä ja mielihyvää etsivä eläin. Kirjalöytöjen tekeminen vastaa omalta osaltani siihen. Vaikka vähän kirpaiseekin.” (Mari Koo, kiitos Kaisa K:lle linkistä)

2 Comments

  1. Ja samaan aikaan toisaalla antikvariaatissa Stephen Kingin kaksiosainen Se vuodelta 1991 hintaan 90 euroa.

  2. Parhaat diilit saa, kun selaa netin eri sivustoja. Itse olen säästänyt pitkän pennin, kun olen löytänyt sopivan tarjouksen.