Kulutusjuhla

LED-lamppuihin vaihtaminen kannattaa

Tarkkamarkan Markus Ossi kehottaa vaihtamaan LED-lamppuihin: ”LED-lamppujen hinta on tullut hurjasti alas viimeisen parin vuoden aikana. Ikea myy Ledare LED-lamppuja 2,50 euroa kappale (vastaa 40 W) sekä Ryet-lamppuja 5 euroa kappale (vastaa 60 W).

Ikean RYET-lamppu on 13 W lamppu. Sähkönkulutus tippuu tällä lampulla 78 % hehkulamppuun verrattuna. Vaihtamalla viisi asunnon eniten poltettua 60 W lamppua LED-lamppuihin, tulee säästöä vuodessa noin 180 kilowattituntia. Seitsemäntoista sentin sähkön kilowattituntihinnalla säästöä tulee vuodessa 30 euroa. Jos lamppujen hinta on 25 euroa ja lampun kestoikä yli vuoden, on homma kannattavaa.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Juuri näin, samaa mieltä! Kannattaa lukea myös Kuluttajan taannoinen leditesti, jossa totesimme, että halvat ledit ovat usein parempia kuin kalliit. Mervi / Kuluttaja http://kuluttaja.fi/testit/led-lamput-2/