Hupparihörhö eli Sami Kuusela päätti lopettaa kotimaisten kasvihuonevihannesten ostamisen talvella, kun sai lukea Ylen uutisesta, miten ongelmallista kurkun viljely on ympäristön kannalta: ”Suomalaisessa kasvihuoneviljelyssä ei ole mitään järkeä talvipakkasilla. Se on maapallon raiskaamista, täyttä välinpitämättömyyttä ja kotimaisuuden erinomaisuusharhalle rakennettua ahneutta. [- – -] Kaikkein hirvittävin yksityiskohta löytyi artikkelin keskivaiheilta: ”Kasvihuoneen ulkopuolella on isoja aerosolipurkkeja. Niillä huoneen hiilidioksidipitoisuus nostetaan noin kolminkertaiseksi normaaliin huoneilmaan verrattuna. Se edistää kasvien fotosynteesia, ja mahdollistaa huippusatojen tuotannon.”

Nilsiäläinen kurkunviljelijä – joka varmasti nauttii riittävästi tukiaisia – siis kokee oikeudekseen piereskellä hiilidioksidia ilmaan tankkikaupalla, jotta suomalaiset saavat talvellakin pyötäänsä mauttomia vihanneksia, joissa komeilee avainlippu. Ilmastonmuutos ei ilmeisesti koske suomalaista maajussia tai luonnon kierrosta täysin vieraantunutta kuluttajaa.

Perheemme siis päätti eilen lopettaa kotimaisten kasvisten mässäilemisen sydäntalvella. Tee sinäkin niin. Miksi ihmeessä kukaan tukisi toimintaa, jossa ravintoarvoltaan täysin mitättömiä (energiaa kurkussa on 10 kilokaloria sadassa grammassa ja kurkusta on 97 prosenttia vettä eikä kurkku vitamiinilähteenäkään ole merkittävä) vihanneksia turbokasvatetaan miljoonilla vesilitroilla, hiilidioksidisikailulla ja energiaporsastelulla?” (Mari Koo)