Kulutusjuhla

Haltin kenkien pohja mureni: Halti väittää normaaliksi

Pirjetta lähetti sähköpostia. Hänen erittäin vähän käytetyt Haltin kengät olivat hajonneet eli pohja murentunut:

”Minulla on (käytännössä oli) Haltin retkeilykengät joille ei ole ollut käyttöä muutamaan vuoteen. Olen kuitenkin käyttänyt niitä hyvin vähän ja säilyttänyt asiallisesti vaatehuoneessa. Nyt sitten otin ne käyttöön ja kuinka ollakaan, ensimmäisellä käyttökerralla ensimmäisen puolen tunnin aikana, huomasin, että pohjat yksikertaisesti murenevat pois. Minulla on myös vanhempia kenkiä ja komemmalla käytöllä olleita ja koskaan vastaavaa ei ole tapahtunut. Minulle kengät eivät ole kertakäyttötavaraa (eikä mikään muukaan). Otin yhteyttä Haltiin ensin puhelimitse ja sitten sähköpostitse ja suhtautuminen asiaan oli erittäin nuivaa, kuulemma ihan normaalia, että liima irtoaa ajan saatossa (ei ole), ja kun näistä ei ole edes liima irronnut vaan pohja yksinkertaisesti murenee mustaksi jauhomömmöksi. Ja kun kengät ovat useamman vuoden vanhat niin heillä ei ole mitään lisättävää. Lähetin heille 15 kuvaa todisteeksi, ja olisin lähettänyt kengätkin, jos heitä olisi vain kiinnostanut edes pikkuisen.

Minä kestän tämän tappion, mutta olen suosinut suomalaista firmaa ekologisista ja suomen talouden takia. Ja suhtautuminen on tämä. Olen kuullut nyt muiltakin, että Halti on erittäin nuiva ottamaan vastaan minkäänlaista reklamaatiota ja varsinkaan korvaamaan mitään. Minäkään en odottanut uusia kenkiä vaan edes jotain kohtuullista vastaantuloa.

Liitän mukaan pari kuvaa tilanteesta (ja molemmissa kengissä sama rakenne-/valistusvirhe).”

halti2

halti4

2 Comments

  1. Kenkien säilyttäminen käyttämättä haurastuttaa pohjat. Aiheesta on lisätietoa mm. täällä:

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/11/09/miksi-sievin-jalkineen-kenkien-pohjat-murenevat

  2. Itse muistan kun kengissä oli joskus maininta, että expose to fresh air. Eli pitkä varastointi murentaa pohjat.