Jarmo Aaltonen kirjoitti Hesarin talousosaston koliumnissaan, että valitsee ruokakaupan usein sen perusteella, onko sen vieressä viinakauppa. ”Kauppareissun yhteydessä voi palauttaa tyhjät olut- ja viinapullot.”

Alkon sijainti ilmeisesti ratkaisee monen muunkin ruokaostosten tekopaikan. Ehkä pienten ruokakauppojen asemaa parantaisi nimenomaan se, että viinin myynti sallittaisiin niissä. Tällöin ihmisten ei tarvitsisi ajella sinne jättimarkettiin ostamaan sunnuntain lounaan punaviiniä. Ja jos viinipullot voisi vielä palauttaa pikkukauppaan, niin se parantaisi myös kaupan asemaa.

Tällä hetkellähän pikkukauppoja pyritään pitämään hengissä sunnuntain aukioloaikojen sääntelyllä, mikä mielestäni ei ole toimiva ratkaisu. Viinin myynnin salliminen tarjoaisi kaikille kaupoille saman kilpailuedun, ja varmasti esimerkiki haja-asutusalueen kesämökkiläiset olisivat tyytyväisiä, jos siitä pitäjän kaupasta saisi myös viinin.