Kulutusjuhla

Nostalgian viehätys ja mainoskampanjan kokonaisuus

Tänä aamuna huomioni kiinnittyi bussipysäkillä nostalgiaa henkiviin virvoitusjuomamainoksiin. Vaikka olen lapsuuteni viettänyt 1980-luvulla, niin silti nämä ilmeisesti 50-60-luvun tyyliset piirrosjulisteet viehättivät kovasti. Retroilu on toki ollut pinnalla jo pidempään, mutta silti vanhahtavat mainokset jaksavat vielä herättää huomioni.

Jaffa on niin tuttu tuote suomalaisille, ettei minuakaan tarvinnut kuin viitteellisillä, nostalgisilla piirroskuvilla limonadipulloista ja appelsiineista muistuttaa, niin jo hakeuduin etsimään lisätietoa. Siksi on hämmentävää, ettei kampanjaa ole ainakaan vielä lanseerattu netissä. Pettymys oli suuri, kun hakeutuessani Hartwallin Jaffan www-sivuille lävähti sitä samaa Jaffamainontaa, mitä on nähnyt tv-mainoksissa jo aiemmin.

En tosin ole edes mikään virvoitusjuomien ahkera ostaja, mutta jotenkin tämä kokemus latisti Jaffan imagoa silmissäni. Kyllä Hartwallin kaltaisen, kuluttajamarkkinointia hyvin hoitavan yrityksen olisi pitänyt jo tuottaa minulle tyydytystä hienolla, retroilevalla nettisivustolla.

Muista blogeista kulutusasiaa:

Pagisija suosittelee pakkaspäivien lenkkeilijöille fleeceburkhaa, jonka lanseeraamista Suomen markkinoille joudumme ilmeisesti odottamaan. Arttu kertoo, mitä maksaa eläminen Alpeilla Suomeen verrattuna. Raisa on tehnyt edullisia kirjalöytöjä.

3 Comments

  1. Höh. Joutu ostamaan nostalgia-jaffaa. Maistui kyllä ihan nykyajalle.

  2. Jotenkin luulen, ettei mikään limonadi enää maistuisi ihan samalta kuin joskus silloin kauan sitten lapsena….

  3. Nyt on muuten jo retro sivut olemassa.

2 Pingbacks

  1. jhvggjkqw
  2. blowjob sex