Kulutusjuhla

Poistomyynnit tarjoavat mahdollisuuden löytöihin

Tuossa jokin aika sitten huomioin Lustwearin ns. ystävänmyynnin, joka järjestettiin tänään. Sieltä kävinkin ostamassa t-paidan (20 e), hameen (20 e) ja farkut (90 e).

lustwear

Nämä erilaiset maahantuojien ja valmistajien ystävä- ja muut poistomyynnit ovat Helsingissä varsin tavallisia. Samoin tietysti myös eri liikkeiden ns. outlet-myymälät ovat tällä vuosikymmenellä ilmeisesti lisääntyneet (esim. Stockmannilla on omansa).

Tämäntyyppiset myyntitilaisuudet tarjoavat tietysti mahdollisuuden tehdä hyviä löytöjä, mutta itse en kovin usein näissä käy. Ongelmana on esimerkiksi vaatteiden mahdollisesti suppea kokovalikoima, sillä myytävät tuotteet voivat olla esimerkiksi mallikappaleita.

Muutenkin valikoima voi olla pieni tai tuotteista tulee mielikuva, että nämä todellakin ovat jämävarastoa, joka ei ole kelvannut kenellekään. Hinnatkaan eivät aina ole niin edullisia, että ostos tuntuisi sitten aidosti mainiolta löydöltä.

Ongelmaksi muodostuu myös myyntipaikkojen sijainti. Useimmat ystävämyynnit ja vastaavat järjestetään jossain muualla kuin Helsingin keskustassa. Minä en yksinkertaisesti viitsi lähteä jonnekin hankalammin saavutettavaan paikkaan ostoksille, etenkin, kun ei ole mitään takeita siitä, että reissu kannattaisi.

Mutta tämän päivän ostosmatka oli siis onnistunut ja helppo. Uusia farkkuja olen kaivannut, ja Lustwearin vaatteissa on minun mieleistäni jujua. Hameen osto varmistui sillä hetkellä, kun kanssani vaatteita yhtä aikaa sovittanut nainen kehaisi, miten hyvältä hame näyttää päälläni. Sen verran helppo siis olen, että toisen mielipide riittää vahvistamaan ostopäätökseni.

5 Comments

 1. Aika kalliit farkut =P

  Mistä muistui mieleen miksi en ole farkkuja ostanutkaan pitkiin aikoihin 😉

 2. Olen ollut Leviksen kanta-asiakas yli 25 vuotta. Taisi poistua muodista viitisen vuotta sitten.

 3. Luulen että ensi syksynä minä liikun ensi kerran farkuissa julkisesti.

  Merkki ei kuitenkaan ole clofvduf

 4. Balrog: Pari vuotta sitten en varmasti olisi ostanut tuon hintaisia farkkuja, mutta nyt olen jo oppinut höveliksi porvariksi :). Jos sopivat farkut tulevat vastaan ja hinta jää alle sataan euroon, niin otan ne: en yksinkertaisesti jaksa kiertää kauppoja farkkuja etsien.

  Jormanen: Levisten asema on tainnut horjahdella. Tällä hetkellä ei taida olla sellaista farkkumerkkiä, joka olisi ehdoton ykkönen siihen tapaan, kuin Levikset olivat joskus 90-luvun alussa. Silloin minä halusin olla ”erilainen nuori”, joten en todellakaan suostunut pukeutumaan Leviksiin.

  Petja: Haa, on siis joku syy odottaa syksyä!

 5. Nyt tuolla Etukaistalla on taas Lustwearin Ystisilmo 5-6.4.!

  Tällä kertaa Ystis näyttäis olevan Lohjalla (45min. bussilla). En tiedä jaksanko sinne asti lähteä! Lustwearilla on kuitenki ”työhuone” siellä, joten tarjonta lienee parempi!