Kulutusjuhla

Materiameemi

Tiia käynnisti kulutusjuhlijan unelmameemin, eli nyt pitäisi kehuskella suosikkituotteita. Tehtävänanto: ”Luettele 5-10 tuotetta, joita sinulta löytyy AINA kotoasi. Mieluiten tiettyjä tuotemerkkejä, ettei mene perustuotteiden luettelemiseksi (”joo, mulla on aina sukkia ja hammasharja kotona”). Kerro myös lyhyesti, miksi juuri listaamasi tuotteet / tuotemerkit.”

Kuten muillakin meemin osallistuneilla, ovat nämä tuotteet myöa minulla luonnollisesti elintarvike- ja hygieniapuolta. Tässä tämän hetken suosikkeja:

1. Pakkasmarjan mustikkapakasteet. Eipä tullut viimekään syksynä käytyä mustikkametsässä, eikä omaan pieneen pakastimeen edes mahtuisi mahtavaa marjasatoa. Mustikoita sotketaan niin kaurapuuroon, rahkaan kuin talkkuna-marjakeitto-mössöön.

2. Schwartzkopfin Osis-kuituvaha. Kampaamotuotteena maksaa tietysti vähän enemmän, mutta on riittoisa ja toimiva tukkani muotoilija. Käytössä myös saman sarjan hiuslakka.

3. Reilun kaupan kahvia. Omatunto ei enää salli minkään muun kahvin ostamista (hetkittäin on yritettävä olla eettinen kuluttaja), ja sinkkutaloudessa pikkupaketti onkin aivan sopivan kokoinen. (Kahvi puuttuu kuvasta, koska olen ottanut paketin pois pahvikääreistä.)

4. Tämän hetken suosikkini ripsiväreistä on kumiharjalla varustettu Nivean Lash Revolution. Saa helposti ja nopeasti riittävästi väriä ripsiin.

5. Tuubissa myytävä tomaattisose. Rainbow taitaa olla useimmiten ostamani merkki.

Esimerkkejä muista tuotteista, joita hyllyistäni on mielellään löydyttävä, mutta joissa merkillä ei niin väliä: nenäliinoja, maitorahkaa, giniä, tonicia, olutta, viiniä, chai latte -tee, pakastekasviksia ja sämpylöiden leipomistarvikkeita (jauhot, hiivat jne).

Lisäys 29.3. eli muita blogeja, joissa meemi on kiertänyt:
Matkalla, Kukkamaa, Pagistaan, Realistisen optimistin vuodatus, Pala maailmaani, Oisko ittestäs kivaa, Marginaali ja Z- hän kääntää kylkeä.

Pistä kommentti, jos olet meemiin vastannut, mutta blogisi puuttuu listauksesta: mielelläni kokoan kaikki vastanneet tänne.

Lisäys 4.4.: Materiameemittelijöinä Veloena, Pauliina, Kervå & Wanhapiika.

7 Comments

 1. Joo, leipomistarvikkeita pitää olla aina. Jos leipä loppuu tai iskee pullanhimo. Mie käytän vielä niihin hiivaa pakasteesta ja maitojauhetta, niin että tuoretarvikkeiden tarve on minimaalista ja voin siis leipoa lähes milloin vain.

  Muuten on aika haastavaa yrittää miettiä mikä olisi sellainen lempaprituote, joka olisi aina samaa merkkiäkin… Itselläni on tapana ostaa tuotteita tarjouksesta, olen ns. punaisen hintalapun uhri. Eli jos litran Rasvaton jogurtti on tarjouksessa, ostan sitä vaikken muutoin viitsisi. Ehkä reilut banaanit on aina ykkösiä, vaikka olisi muitakin banskuja tarjolla.

  Kiitos, sinulla on kiva blogi ja mie saan aina ajattelemisen aihetta täällä käydessäni.

 2. Piua: Samoin satsaan noihin kuivatuotteisiin ja muihin leipomista ajatellen. Mutta tarvikkeet on oltava varastossa!

  Kieltämättä minunkin merkkiuskollisuuteni on niin vähäistä, että viiden tuotteen keksiminen oli vaikeaa.

  Kiitos ”punainen hintalappu” -aiheesta muistuttamisesta, se ansaitsee vielä oman kirjoituksensa :). Ja kiva, jos blogi jaksaa kiinnostaa!

 3. Hei,

  Vastasin tuohon meemiin myös nähtyäni sen Meerin sivuilla, nyt on ihan kiva vertailla muiden listoihin. Olenkohan superkuluttaja kun keksin helposti yhdeksän tuotetta, ja kymenennenkin tuota pikaa? Ruokapuolelta taisivat olla melkein kaikki, olisko ollut nälkä listaa tehdessä?

 4. Jospa: Minullakin elintarvikepuolelta varmaan löytyisi vielä lisää tuotteita, mutta toisaalta niissä merkkiuskollisuuteni ei kuitenkaan ole niin vahva. Eli vaihtelen niin leivän, juuston, leikkeleiden tai maitotaloustuotteiden brändejä, vaikka itse tuotteet säilyisivät melko samoina. Jotenkin sitä kuitenkin kaipaa vaihtelua!

 5. Mukava tulla mainituksi, mutta tuo mun linkki menee kyllä vähän muualle… 🙂

 6. Timo, olinpas sitten näköjään möhlinyt linkityksessä :). Nyt pitäisi olla oikein!

 7. Hep! Linkki nimestäni vastaukseeni.

  Kiva meemi oli tämä.