Kulutusjuhla

Reilua matkustamista

Ykkösen Aamuteeveessä oli puhetta tänään reilusta matkustamisesta. Itse olen miettinyt monesti, että unelmien ekomatkani olisi kiertää maapallo käyttämättä lentokonetta. Ohjelmassa vierailut toimittaja oli tehnyt tämän kahdesti. Varsinkin rahtilaivalla matkustaminen kiehtoisi kovasti. Minnekään ei olisi kiire.

Paikan päällä matkakohteessa pitää sitten tietysti suosia paikallista taloutta. Onko mitään intoa matkustaa köyhään maahan ja käydä Macissä ja juoda Cokista? Sama pätee tietysti myös Suomen sisäiseen matkailuun. Paikallisen pienleipomon ja vaikka perunamyyjän tuotteita kannattaa suosia. Pieniä, mutta tärkeitä päätöksiä.

Ohjelma löytyy Ylen videosalista kohdasta 7.15-7.30.

2 Comments

  1. Yllytät väärää miestä…

  2. Voi himpula! Juuri kun yhtenä päivänä en lukenut blogeja, olisi ollut kiinnostava juttu aamutv:ssä. Ja tänäänhän sinne on jo päivittynyt tämän aamuinen ohjelma ja eilistä ei enää näe. (vai näkeekö jostain arkistosta?)

    Olen kiinnostunut kyseisestä asiasta nyt erityisesti, koska äsken tekemäni testin mukaan ekologinen jalanjälkeni olikin aika suuri (vaikkakin keskivertoa pienempi) ja tekisi mieli nyt oppia elämään ja olemaan ekologisempi. Maapalloja kun on vaan tämä yksi….

    Kiitos tästä blogista, saan aina ajattelemisen aihetta jutuistanne.