Kulutusjuhla

Korvaamattomat tuotteet

chevignon paratroop.jpgJoskus osuu kohdalle sellainen tuote, jonka arvon tajuaa vasta jälkikäteen. Ja usein vasta silloin, kun on aivan liian myöhäistä kyseistä tuotetta enää mistään saada. Tuote, joka on tarkoitukseensa niin täydellinen, että harmittaa vietävästi ettei alunperin ostanut kahta tai kolmea kappaletta. Kohdallani tämä tämä pätee eritoten vaatteisiin, sillä tuotteet vaihtuvat sesongista toiseen ja vanhojen mallien löytäminen on kiven takana.

Kuvan Chevignon Paratroop-housut ovat olleet minulla ankarassa vapaa-ajan nikkarointi -ja korjauskäytössä viitisen vuotta. Ne ovat parhaimmat housut, jotka olen koskaan omistanut: Istuvat, kestävät ja rennon tyylikkäät. Voisin laittaa ne vaikka frakin kanssa ellei sosiaalinen paine toisin sanelisi. Valitettavasti tilanne on kuitenkin se, että minun on kohta sanottava niille katkerat jäähyväiset. Ne ovat palvelleet minua hyvin, mutta ovat jo niin kuluneet takamuksesta ja lahkeista että on parempi polttohaudata ne juhlallisin menoin niin kauan kun ne ovat vielä yhtenä kappaleena.

Ja vaikka olen yrittänyt löytää samanlaisia uusia housuja, en ole onnistunut. No en tietenkään, koska niitä ei enää valmisteta. Ja käytettyinäkin niitä on liikkunut joskus vuonna 2004…Uudessa-Seelannissa. Olen kokeillut myös vastaavia muilta valmistajilta, mutta mitkään merkit tai mallit eivät ole olleet kuin Chevignon Paratroop. Pelkään että kaikki tulevat housuni tulevat olemaan vain niiden huonoja korvikkeita.

3 Comments

 1. Otan osaa menetykseesi.

  Jonkin sortin navysealsupertrooper höpöhöpöt löytyi itselleni ja ovat kyllä tämän lyhyen ajan toimineet mallikkaasti. Kaippa ihan tyylillisestikkin ovat ok.

 2. Kyllähän tämä vähän vanhan kaivelua on, mutta pakko tätä on kommentoida kun kerran on sanottavaa!

  Ratkaisu tuommoiseen ongelmaan on etsiä henkilö, joka on sen verran kätevä käsistään että osaa kopioida housut. Tilanteessa, jossa vanhat housut voi suosiolla leikata auki, tuo kopioiminen ei edes ole kovin hankalaa.

  Paikallisesta ammattiopistosta tai ammattikorkeakoulusta voisi löytyä vaatetusalan osaaja tuohon hätään, ja luonnollisesti ammattiompelijaakin voi tuolla työllistää. Jos housut ovat oikeasti korvaamattomat niin rahanmenokaan tuskin paljoa surettaa.

  Toivottavasti ne nyt eivät vielä ole menneet polttohautaukseen!

 3. Vielä roikkuvat edelleen samassa paikassa. Olen valmistajaltakin kysynyt mutteivat voi (tai halua) auttaa. Outoa.

  Ehkä tuo mainitsemasi vaatteen ”reverse-engineering”-kikka pitää toteuttaa. Kiitti hienosta vinkistä. Miksi en ollut tuota edes ajatellut. (Ehkä siksi että olen mies 🙂 Taidanpa lähteä metsästämään ompelijaa! Kyllä nyt on heti kepeämpi olo. Toivo ei ole menetetty. Jihuu!