Kulutusjuhla

Epätoivon merkkejä

Yhdysvalloissa bensan hinta alkaa olla jo kipurajalla. Bensan säästövinkkejä löytyy nyt jo lähes joka lähtöön. Mutta maineikas The Wall Street Journal tarjoaa vinkeistä parhaimman, tai epätoivoisimman:

Shop for gas during coolest time of the day, when gas is at its densest, so you get more for your money.

Tähän kuluttajablogi Consumerist vastaa lakonisesti:

There’s also a thing called a bicycle.

[Consumerist]

5 Comments

  1. Lehdessähän oli muuten just jonkun USAssa ehdottama keino, eli jos panisivat nopeusrajoituksen 55MPH maksimiksi, niin säästäisivät päivässä miljardeja…

    Löytykin hyvä linkki tähän: http://www.edmunds.com/ownership/driving/articles/106842/article.html

  2. Aika hienoja vinkkejä. Toisaalta näin eurooppalaisena tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. Mutta yksikään näistä ei puutu perusongelmaan, eli miten parantaa amerikkalaisten autojen polttoainetaloutta. Amerikkalaisten autonvalmistajien ei ole koskaan tarvinnut tähän asti miettiä tätä. Että jotain hyvää koronneista hinnoista siis.

  3. En muista lähdettä, mutta muistan jonkun sanoneen, että hienot urheilu/kaupunkimaasturit käyttävät saman verran bensaa kuin T-mallin Ford. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta joka tapauksessa ne on hirvityksiä, joita valitettavasti on ikävä nähdä meilläkin päin jatkuvasti enemmän.

  4. Hallitukset pystyisivät verotuspäätöksillään vaihtamaan ostajien ’viisarin’ kääntymään vähitellen esim hybridiautoihin. Esim Toyota kauppasi juuri uutuuttaan, jossa (jollain tavalla laskettu) keskikulutus olisi 4,jotain litraa sadalla. Ja nämä ovat säästävimpiä juuri kaupunkiajossa, joka nykyään taitaa eniten saastuttaakin.

  5. Niinpä, mutta kaupalliset ja poliittiset kytkökset hidastavat verotuspäätöksiä Bushin juhlapuheista huolimatta. Mutta esim. Toyotan hybridien suosio on pakottanut jenkkiautovalmistajat viimeinkin reagoimaan. Hybridiä pukkaa enenevässä määrin.