Kulutusjuhla

Pankkia vaihtamaan

Tänään on uutisoitu Pohjoismaisten kilpailuviranomaisten ehdotuksesta pankinvaihtopalvelujen järjestämiseksi. Keskisuomalaisen haastattelema Kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen kaipailee kilpailusyistä myös tilinumeron siirrettävyyttä puhelinnumeron tapaan.

Hyvältä kuullostaa, vaikkakin en ehkä itse lähtisi samalla innolla pankkia vaihtamaan kuin kännykkäliittymään. Itselleni ajatus pankkien kilpailuttamisesta on jäänyt toistaiseksi aika etäiseksi. Ainut asia missä se tulisi mieleen olisi lainaa ottaessa. Mutta aika olematonta taitaa tuo pankkien kilpailu toistaiseksi olla lainamarkkinoita lukuunottamatta. Missä viipyy pankkien talvialet?!

Oma rahaliikenteeni on sen verran vähäistä, että oikeastaan tärkeintä on se kuinka helposti saan rahat liikkumaan. Ja siinä olen todennut Osuuspankin nettipalvelun olevan varsin mainio verrattuna Nordea vastaavaan, joka on kovin kankea ja ruma.

Mutta ehkäpä tulevaisuudessa kun toivottavasti tulot lisääntyvät niin voisi tullakin mieleen pankkien kilpailuttaminen ja siihen varmasti kannustaisi tieto helposta pankin vaihtamisesta.

Onko sinulla kokemusta pankinvaihdosta ja kiinnostusta siihen?

5 Comments

  1. Olen asioinut nykyisessä Sampossa, entisessä Leoniassa, Postipankissa jo vuodesta Lenkki & Nakki lähtien. Minusta on toiminut hyvin, verkkopankki erityisesti, johon olen suuresti ihastunut! Toiseksi: kun tarvitsin pikalainaa, se oli todellakin pikalaina. Varasin ajan, sain sen samaksi päiväksi lainaneuvojalle, joka oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Samantien hän laski halvimman mahdollisen tarjouksen ao. lainasta (4000 euroa), maksuehdot, teki ehdotuksen maksuista valisti kaikin puolin. Kun sanoin, että tämähän kävisi minulle, hän faksasi lainahakemuksen pääpomolle, josta tuli myöntävä vastaus 5 min. päästä. Rahat olivat tilillä samantien, että pääsin maksamaan varausmaksun. Oli nopeaa, ystävällistä, asiantuntevaa palvelua. Paikallinen konttorikin toimii ja on avoinna, siellä on jopa ihmisiä työssä! Ja jopa ihan mukavia, kun olen joskus joutunut asioimaan. Eli en halua vaihtaa! Kaveri vaihtoi Nordeaan ja oli pettynyt… Nämä todella vain omia yksittäisiä kokemuksia, eli minä olen todella aina saanut hyvää palvelua, jos on ollut pankkikortti- yms. ongelmia!

  2. Nyt et kuitenkaan tarkoita pikalainalla pikavippi lainaa, jonka korot ovat paljon suuremmat kuin normaalin lainan. Pikalainojen kanssa tulee olla hyvin varovainen. http://www.pikalainat.net

  3. Yhdyn Cameroniin että kannattaa olla hyvin tarkkana lyhytaikaisten lainojen kanssa. Suosittelen vertailemaa tarkasti hintoja: http://www.pikavippi.info

  4. Hinta ei ole ainoa merkittävä tekijä näissä lyhyaikaisissa lainoissa. Tässä pikavippi-vertailussa on huomioitu myös esim. asiakaspalvelu.

    http://pikavippi.vertailu.googlepages.com

  5. Lyhytaikaisen lainan ottoa harkitessa kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin. Tietoa pikalainoista ja muista raha-asioihin liittyvistä asioista löytyy seuraavasta osoitteesta:

    http://www.rahakaista.fi/pikaluotto