Syksy saa ja kansalaisopiston kursseille piti taasen ilmottautuman. Yleensähän se on sellaista turhauttavaa säätämistä ja puhelimessa roikkumista kun jotkut kuumat kurssit täyttyvät yhtä nopeasti kuin Lippupalvelussa myydään 50 000 lippua Madonnan keikalle (jos hän joskus tänne nyt viitsisi tulla).

Muttei tänä vuonna, sillä kurssiläpyskää selatessani huomasin että Kirkkonummen kunta oli ryhdistäytynyt ja lanseerannut web-ilmoittautumisen perinteisen puhelinilmon ja kunnan palvelukeskuksessa tapahtuvan ilmottautumisen rinnalle. Loistavaa. Tikkana siis maanantai-aamuna klo 0830 koneen ääreen ja naputtamaan ilmottautumisia sisään.

Mutta en ollut yksin, kurssit täyttyivät silminnähden sillä web-sivuilla oleva laskuri ilmoitti kuinka monta paikkaa oli jäljellä. Kurssit täyttyivät muutamassa minuutissa nopeaan tahtiin, sillä monet muutkin olivat kai sitten preferoineet webin vaivattomuutta puhelimen sijaan. Koko revohka oli kohdaltani ohi muutamassa minuutissa. Toista se oli ennen, kun aikaa ja ja etenkin hermoja paloi turhan takia puhelimessa roikkuessa. Hyvä, että pienet kunnatkin ottavat mallia kaupallisilta markkinoilta automatisoidessaan palveluitaan.