Kulutusjuhla

Hesari palvelee

Olen tämän vuoden ajan saanut lahjatilauksena Hesarin viikonloppunumerot kotiin, ja arkipäivien lehdet olen lukaissut töissä. Nyt muuttuneen elämäntilanteen vuoksi päätin muuttaa tilauksen jokapäiväiseksi, vaikka se lehtien kantaminen paperinkeräykseen ärsyttääkin.

Viime torstaina soitin asiakaspalveluun, jonka kautta tilauksen muutos sujui sutjakkaasti. Sain tiedon, että maksetuilla tilausmaksuilla tilaus on voimassa tammikuun loppuun ja jatkuu siitä sitten kestotilauksena.

Eilen sain kotiin Hesarilta mainoskirjeen, jossa kerrottiin, miten lehti haluaa palvelulla ja palkita tilaajiaan. Kirje oli kohdistettu viikonlopputilaajille, ja heille luvattiin kuukauden arki-Hesarit veloituksetta. Siis minun kannaltani tarjous tuli viikon liian myöhään, vaikka asiakastietoni eivät ilmeisesti Hesarin rekistereissä olleet niin vauhdikkaasti päivittyneet (tilausmuutoksethan astuvat voimaan seuraavana päivänä, kun tekee ilmoituksen klo 17 mennessä).

Koska kuitenkin tiedon tilaajapalkkiosta sain, niin pistin Hesarin asiakaspalveluun sähköpostia:

”Sain eilen kotiin tiedon viikonlopputilaajan asiakasedusta, eli yhden kuukauden ilmaisista arkipäivien Hesareista. Muutin tilaukseni viikko sitten jokapäiväiseksi, joten oletan, että kyseinen asiakasetu siis pidentää vastaavasti nykyistä tilausjaksoani, vai kuinka on?”

Vastaus tuli pari tuntia myöhemmin:

”Kiitos yhteydenotostanne! Hyvitimme tilauspituuttanne yhdellä kuukaudella eteenpäin eli nykyinen jokapäiväinen Hesarin tilauksenne on maksettu helmikuun 2007 loppuun.”

Jos Hesari ei olisin näin toiminut, niin tietysti olisin ollut tyytymätön. Toki siellä markkinoinnissa kannattaisi jotenkin jo ennakolta ottaa selville, mikäli joku on juuri muuttanut tilaustaan, niin vältyttäisiin tällaisilta.

3 Comments

  1. Hesarin asiakaspalvelu toimii hyvin, mutta sen journalismiin olen kyllästynyt. Luin lehteä lapsuudenkodissä päivittäin. Omissa oloissa sunnuntainumero on riittänyt ja nyt lopetin senkin tilauksen.

  2. Minulle Hesari on tullut vaihtelevasti, väillä sunnuntait, välillä joka päivä, välillä ei lainkaan. Nyt, kun viikonloppujen lisäksi on yleensä pari kiirettömämpää aamua, niin nautin siitä, että voin leväyttää lehden auki, juoda aamukahvin/-teen ja lukea.

    Journalismikin kelpaa minulle, vaikka ainahan siinä olisi parannettavaa, mutta kun ei ole varteenotettavaa kakkosvaihtoehtoa. Tosin HBL:n tilausta olen välillä harkinnut!

  3. Onhan Hesarin toimitus ammattitaitoinen ja sillä on hyvät resurssit. Mutta jotenkin siellä paistaa näkökulma, että maailman napa on ykköskehän ja Suomenlahden välissä. Maakuntiin ja ulkomaihin suhtaudutaan jotenkin ’ruotsalaisesti’, siis ylimielisen hyväntahtoisesti.

    Höblaria tilasin pari muutaman kuukauden jaksoa opiskeluaikana. Uusi maailma avautui, se ’Ankdammen’, jota ei FST tv:llä ainakaan niin voimakkaana huomaa.

1 Pingback

  1. digital-glamour.com