Kulutusjuhla

Halvempaa sähköä!

Halvemman energian perään on viimeisen viikon aikana huudellut niin politiikot kuin energiayhtiöidenkin edustajat. Osaltaa energiayritysten hintakilpailua voisi lisätä se, että ihmiset todella kilpailuttaisi yrityksiä. Itse vaihdoin juuri toistamiseen tämän vuoden aikana sähköntoimittajaa.

Tammikuuhun saakka töpselistä virtasi verkon omistajan, Jyväskylän Energian virtaa, mutta helmikuun alussa vaihdoin savolaisten toimittamaan tuulisähköön, joka silloin oli halvempaa kuin aiemmin ostamani paikallinen vesi-, turve- ja ydinvoimalla tuotettu virta. Nyt vaihdoin Kymenlaakson sähkön tuuli- ja bioenergialla tuotettuun sähköön.
Sähköenergian kilpailuttaminen on erittäin helppoa ja se todella kannattaa. Omalla kohdallani kahden hengen kaksiotaloudessa ero halvimman ja kalleimman energianmyyjän välillä olisi vuositasolla noin 50 euroa.

Kaiva siis esiin viimeinen sähkölasku, katso sieltä viimeisin vuosiarvio ja mene joko vihreää sähköä tarjoavalle Vaihda virtaa -tai Energiamarkkinaviraston sähkön hintavertailu -sivuistoille. Molemmilla sivuilla hintavertailu onnistuu helposti ja nopeasti, joskin energiamarkkinaviraston sivu on hinnoiltaan tarkempi ja sieltä löytyvät myös fossiilissa polttoainella tuotettua sähköä.

Kun halvin ja sopivin tuote on selvinnyt, suuntaa kyseisen sähköyhtiön nettisivulle, jossa voi tehdä ostosopimuksen. Parin päivän sisällä saanet jo postia uudelta sähköyhtiöltäsi ja seuraavan kuun vaihteessa saanet energiaa jo edullisemmin.

3 Comments

 1. Määräaikainen sähkösopimus päättyy tämän kuun lopussa.
  Olen maksanut sähköstä 4.05 ja nyt tarjoavat jatkoa 6.30 eli aika kova on nousu.

  Tällä hetkellä parhaat tarjoukset on Vantaan energialla ja Jyväskylän firmalla.

  Päätökset pitäisi tehdä 20. päivään mennessä.

 2. Ongelmana on meillä esim. se, että talo on VVO:n hallinnoima, joten sähkö on lähes pakkko ottaa VVO-sähköstä. Juu, voi ottaa toki muualtakin, kunhan maksaa itse mittarin! Että sellaista kilpailua ,>>

 3. Kirjafani: Hintojen nousu on ollut tänä vuonna kyllä huimaa. Siksi tuota toimittajaa on tullut itsekin vaihdettua aika aktiivisesti.

  Polgara: Ohoh, tuommostakin on! Törkeää touhua VVO:lta. Itse asun Saton kämpässä ja talossa onneksi on joka huoneistolle omat mittarit.