Marjut jo kirjoittikin Mustan Pörssin palvelusta, jossa viihde-elektroniikkaa tai tietoteknisiä palveluja ostava voi samalla lisämaksusta hankkia asennuksen ja käytönopastuksen. Tällä viikolla asiaa valotti mm. Talouselämä.

Sinällään tietysti tarpeellinen palvelu, sillä nykyisten laitteiden kanssa varsin monella menee vähintään sormi suuhun, ellei jopa suuresti hermostu. Sympaattinen antisankari on esimerkiksi todennut ja havainnollistanut, että television katselemisen ja videoinnin saataminen toimivaksi kokonaisuudeksi vaatii kolme SCART-kaapelia ja kaksi antennijohtoa.

Harmittaa vain niiden lukuisten kuluttajien puolesta, jotka tuntevat itsensä tyhmäksi, kun esimerkiksi tietokone tai digisovitin ei toimi.

Monet eivät osaa korjausliikkeelle selvittää liikkeiden vaatimalla tavalla edes sitä, missä vika on, ja sitten sählätään puolin ja toisin. Ihmekös tuo, että tekniikkaa tuntematon asiakas ei osaa eikä uskalla vaatia riittävästi. Kenties hän sitten maksaa mukisematta mitä tahansa mitättömistäkin toimista saadakseen koneen ja yhteydet pelaamaan.

Itsekään en ymmärrä tietokoneiden sielunelämästä juuri mitään, mutta onneksi sitä varten on lähipiirissä fiksumpia ihmisiä.