Ensi torstaina ympäristöjärjestö Dodo järjestää Turussa Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -tapahtuman. Minut pyydettiin mukaan puhumaan aiheesta Kaupunkilainen kuluttajuus.

Onneksi olen päässyt itseäni fiksumpaan seuraan: samaa aihetta ovat kanssani käsittelemässä Turun kauppakorkeakoulussa vaikuttava tutkija Tiina Haanpää, joka on tutkinut mm. kulutusta ympäristönäkökulmasta, ja viestinnän ammattilainen Sari Kuvaja. Kuvaja on toiminut aikoinaan mm. Greenpeacessa, ja hän on äskettäin julkaissut kirjan nimeltä Itsekkyys.

Muutenkin monta mielenkiintoista aihetta ja henkilöä on illan ohjelmaan saatu. Sinne siis, turkulaiset ja muutkin, ja myös me vähemmän ympäristöprofiloituneet!

Helsingissä on menossa Vaikuta ja säästä -luentosarja, jonka järjestää Vihreä Sivistys- ja opintokeskus Visio. Esimerkiksi maanantaina 30. lokakuuta aiheena on Kulutuksenvartijat – kulutuksen hallinta ja hyvinvointi.