Kulutusjuhla

Lapsen matka Finnairilla voi tulla kalliiksi

Sain sähköpostiini Jiri Koivuniemen kannanoton Finnairin tapaan hinnoitella lapsimatkustajien lippuja. Koivuniemen 7-vuotias tytär asuu Tanskassa ja reissaa sieltä säännöllisesti Suomeen. Matkat ovat taittuneet tähän asti Blue1:llä, mutta nyt Koivuniemi olisi halunnut käyttää Finnairia.

Kun lapsi matkustaa yksin, on hänelle varattava saattopalvelu. Koivuniemen mukaan tämä maksaa Blue1:ssä 34 euroa, mutta kyseistä palvelua ei Finnarilta saa, mikäli ostaa halvimman hintaluokan eli ”Turisti säästöhinta” -lipun.

Näin ollen lapselle joutuu ostamaan kalliimman lipun: tässä tapauksessa aikuinen siis matkaisi Koivuniemen keräämien hintatietojen mukaan Kööpenhaminasta Helsinkiin halvimmalla lipulla 98 euron hintaan, mutta lapsimatkustaja on pakotettu toiseen hintaluokkaan ja 260 euron lippuun.

”Oma oikeustajuni ei pysty sulattamaan tosiasiaa, että Finnair kehtaa veloittaa 7-vuotiaan lapsen matkasta 2,5 kertaa enemmän kuin samasta aikuisen matkasta. Ymmärrän, että saattopalvelusta on vaivaa lentoyhtiölle ja kohtuullinen lisäveloitus on paikallaan, mutta rajansa kaikella”, Koivuniemi kirjoittaa.

2 Comments

  1. Ooh, uusi aikuinen ulkoasu teillä, vau!

  2. Jep, täällä on kasvettu isoksi 🙂
    Ei ole minun ansiotani tämä kuitenkaan (paitsi siltä osin, että narisin ja vaadin muutosta), vaan hra AJ:n, joten suuret kiitokset siihen suuntaan!